Youtube'dan Nasıl Para Kazanılır ?

  5 yorum
Selam dostlar, bugün Youtube'dan Nasıl Para Kazanılır konusundan bahsedeceğiz. Zaten bilinen bir çok yöntem var bunun haricinde neler yapabiliriz diye bakacağız.

Öncelikle bir önceki makalemizi de okuyarak instagram üzerinden kazanç sağlayabilirsiniz :

İNSTAGRAM'DAN NASIL PARA KAZANILIR ?


Bildiğiniz üzere Youtube son zamanlarda kullanıcı sayısı ve geliştirdikleri özellikleriyle değerine değer kattı. Artık televizyondan daha fazla izleniyor bile diyebiliriz. Tabi ki bu kadar büyük bir pazarda para kazanmadan olmaz. Youtube'dan para kazanmanın türlü türlü yolları var. Biz en bilineninden bilinmeyene doğru bir sıralama ile anlatmaya çalışacağız.

İzlenmelerden Para Kazanmak

Herkesinde bildiği gibi Youtube'da para kazanmanın birinci yolu videolarınıza gelen izlenmelerden olur. Son zamanlarda yeni bir özellik getiren youtube artık kanalınızın para kazanmasını açmanızı zorlaştırdı. Belirli alt limitler belirleyen Youtube, 1000 abone ve 4000 saat izlenmeyi geçemeyen kanalların para kazanma özelliğini aktif etmiyor. Bu sınırları geçtikten sonra başvurup para kazanmanızı açabilirsiniz. Bu sistemle videolarınıza gelen izlenmelerle para kazanabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse her kategoriye göre kazançlar değişebilir ancak genelde 1 milyon izlenmeye 500-5000 TL arası kazanç sağlayabilirsiniz. Eğitim kategorisinin fazla kazandırdığı da bilinir bir gerçek.

Katıl Butonundan Para Kazanmak : 

Youtube yeni getirdiği özellikle, sizin kanalınıza para ödeyen kişilere özel içerik oluşturabileceğiniz bir alan sundu. Son zamanlarda birçok youtuber bu özelliğe yönelerek kazançlarını arttırabiliyorlar. 1 aylık 3 aylık 6 aylık ödeme yapabilen kullanıcıların ödeyeceği parayı siz belirliyorsunuz. İsterseniz 1 aylık 5 tl yapabilirsiniz isterseniz de aylık 50 tl yapabilirsiniz, tamamen size kalmış bir durum.

Sponsorlardan Para Kazanmak : 

Birçok youtuberın büyük veya küçük firmalarla çalışıp reklam yaptığını hepimiz görmüşüzdür. Bu reklam anlaşmaları çok büyük ücretleri kapsıyor. Çoğu youtuber izlenmeden kazandığı paradan çok sponsorlardan para kazanıyor, bu da bilindik bir şey ve youtuberlarda söylüyor. Sizde sponsorlarla reklam anlaşması yaparak güzel paralar kazanabilirsiniz. Burada önemli olan durum sponsor bulmak. Peki nereden sponsor bulacağız derseniz şöyle diyebilirim. Eğer çok göz önünde olmayan küçük bir kanalınız varsa çeşitli markalara, şirketlere mail atarak kendinizi ve kanalınızı tanıtıp anlaşma yapabilirsiniz. Eğer zaten büyük veya yükselişte olan bir kanalınız varsa reklam teklifleri siz bir şey yapmadan gelecektir.

Linklerden Para Kazanmak : 

Özellikle kadın youtuberlardan aşina olduğumuz bir para kazanma yöntemi daha var. Mesela trendyol linkleri paylaşıyorlar takipçileri ile ve o linke tıklayan kişi sayısı üzerinden para kazanıyorlar. Bu sistemden ne kadar para kazandıklarını net olarak bilmiyorum ancak çoğu youtuber kullandığına göre güzel kazanç elde ettikleri ortada. Onun haricinde herhangi bir siteye yönlendirirken link kısaltma sistemlerini kullanırsanız oradan da gelir elde edebilirsiniz.

Bu makalemizde de youtube üzerinden çeşitli yöntemlerle nasıl para kazanacağınızı anlatmış olduk. Umarım işinize yarar ve bol bol kazanç elde edersiniz.

5 yorum :